Čokoládová akademie Lindt

Objevte tajemství sametově jemné čokolády Lindt

Objevit

V roce 1879 udělal Lindt velký rozruch ve světě čokolády. V tom roce založil Bernie Rodolphe Lindt, syn lékárníka, malou cukrárnu. Lindt & sons vyráběli pouze tvrdou hořkou čokoládu jako všichni ostatní výrobci čokolády té doby.

Rodolphe Lindt chtěl vytvořit přelomový produkt, zkoušel všechno možné. Po měsících pokusů jednoho pátečního večera odešel z továrny a zapomněl vypnout "konše" – stroj na míchání čokolády za nádrží. Zařízení běželo celou noc, celý víkend.

V pondělí Rodolphe Lindt zjistil, že čokoláda je sametově hladká a chutná jako nikdy předtím. Čokoláda se navždy změnila. Tak začal příběh nedostižně krémové, světoznámé čokolády Lindt.

Obrázek ve středu Krajní obrázek

Přesnou kombinací a dlouhým mícháním kakaového másla, kakaové hmoty a sušeného mléka objevil R. Lindt proces konšování. "Rozpouštějící se čokoládě" neuvěřitelně plné chuti je těžké odolat. Teď si to můžete užít i vy.